Sunday, May 08, 2005

 

2005 Jaldi Quiz - 12

Hi All,

The 12th Round saw answers pouring in from various corners of the globe. But it was Shovon Chakraborty who came out with the maximum correct answers.

Congratulations Shovon !!

Answers:

1. An international Airline company called PB Air has been granted permission by the Indian Govt. to begin bi-weekly International Charter Flights between Bangkok and an Indian destination from December 2005. Name the Indian City.

Ans: Port Blair (Andaman and Nicobar Islands).

2. Which greats of the Music World were known as Tom and Jerry in their early days ?

Ans: Simon and Gaurfunkel.

3. A High School in Pakistan is to be named after an Indian Prime Minister. Name the Prime Minister in question and also the place where this school is located?

Ans: Manmohan Singh. The village is Gah in Punjab, Pakistan.

4. Connect Montpelier, the capital of the US state of Vermont with the fast food chain - McDonalds ?

Ans: Only US State Capital without a McDonalds outlet.

5. A sitter. Someone who featured in a commemorative postage stamp in 1988 has recently been named the Brand Ambassador of an airline company. Name the figure and the Airline company.

Ans: RK Laxman's Common Man for Air Deccan.

6. Visual Questions:

6.1 This ship built in Mumbai was used extensively during the IPKF operations in Sri Lanka. It has been in service for over 30 years now and shares its name with a very famous Indian ruler. Name the ship.

(I was always fascinated with the shape of its chimney which is quite unlike the other ships).


Ans: M V Harshavardhana.

6.2 Identify this person from the Indian film fraternity who has been in the news recently. (Hint: He is not Shahid Kapoor.)



Ans: Soham Shah (Director of Kaal).

6.3 Both these persons have been the President of a Middle East Asian country. They were succeeded and preceeded respectively by someone who needs no introduction the world over. Whom are we talking about ?




Ans: Saddam Hussein. The men above are Ahmed Hassan al-Bakr and Jalal Talabani respectively.


Comments:
good site
 
good site
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?